top of page
Zadelpasser in Nieuw-Vennep Amanda van der Meij de Bie met James Bond

Amanda van der Meij de Bie

Paardenwelzijn op één

Hallo! Mijn naam is Amanda van der Meij de Bie. Ik geloof sterk dat een goed passend zadel essentieel is voor het welzijn, de gezondheid en de prestaties van paard en ruiter. Bij mij staat paardenwelzijn op één. Vanaf jongs af aan besmet met het paardenvirus. Ik woon in Nieuw-Vennep, waar ik onder andere samen met mijn zusje een pensionstal aan huis run.

Op mijn 10e stapte ik voor het eerst op een paard en sindsdien hebben zij mijn hart gestolen. Ik heb het voorrecht gehad om met verschillende paarden te werken en mijn vaardigheden als ruiter door de jaren heen te ontwikkelen.
 

Op dit moment heb ik zelf 3 paarden. Een 9 jarige ruin James Bond (Valdez x King Arthur), een 3 jarige merrie Priceless Vita Nova (Le Formidable x Jazz) en een zelfgefokte 3 jarige merrie Priceless (Fontaine TN x Brainpower)

Mijn persoonlijke reis in de wereld van zadelpassen begon helaas vanwege een mindere ervaring met een zadelpasser en de uitdagingen die ik ondervond bij het vinden van een geschikte zadelpasser in mijn buurt. In 2022 heb ik besloten om de opleiding Equine Saddlefitting Specialists te volgen, zodat ik zelf de kennis en vaardigheden kon verwerven om zadels op een professionele manier te beoordelen en aan te passen.

(Lees onder de foto's verder)

DSC03792
DSC04064
DSC03669
DSC02473

In 2023 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht: M.D.B. Saddle Fitting. Mijn missie is om paardeneigenaren te helpen bij het vinden van het perfect passende zadel voor hun paarden. Ik geloof sterk dat een goed passend zadel essentieel is voor het welzijn, de gezondheid en de prestaties van paard en ruiter. Daarom staat paardenwelzijn bij mij altijd op nummer één.

Om mijn kennis en vaardigheden voortdurend uit te breiden, ben ik toegewijd aan voortdurende professionele ontwikkeling. Van september 2022 t/m juli 2023 heb ik de opleiding Equine Saddlefitting Specialists gevolgd in Erp. In juli heb ik deze met goed gevolg afgerond en mag ik mij Equine Saddlefitting specialist noemen. Ik volg regelmatig bijscholingen, cursussen en webinars om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van zadels, paarden, ruiters en paardenwelzijn. Op die manier kan ik mijn klanten de best mogelijke service bieden en hen helpen weloverwogen beslissingen te nemen voor hun paarden.

Om mijn kennis nog verder uit te breiden ben ik in december 2023 gestart met de Professional Bridle Fitting course van Natascha van Eijck.

Mijn missie is om iedere paardensporter bewust te maken van het belang van een goed passend zadel voor de welzijn, gezondheid en prestaties van paard en ruiter.

Mijn visie is een wereld waarin elke paardensporter zich bewust is van het belang van een goed passend zadel en waarin het welzijn, de gezondheid en de prestaties van paard en ruiter centraal staan. Ik streef ernaar om de standaard te verhogen voor zadelkennis, zodat het gebruik van slecht passende zadels tot het verleden behoort. Door middel van educatie en samenwerking streef ik naar optimale zadeloplossingen die het comfort en de harmonie tussen paard en ruiter bevorderen, voor een succesvolle en duurzame samenwerking.

Ik kijk ernaar uit om samen te werken en je te ondersteunen bij het vinden van het ideale zadel voor jouw paard. Neem gerust contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

bottom of page